2024.11.18
För Jørn Erik Jacobsen, Country Manager för Meril Nordic, var det en noga övervägd process att hitta rätt kontor för företaget. Sedan augusti 2024 har Meril Nordic suttit i Citygates Co-working, och för Jørn handlar det om en plats där både flexibilitet och bra service möter företagets behov.
Hej Jørn! Kan du berätta lite om Meril?
Vi på Meril håller på med medicinsk utrustning som produceras i Indien. Vi jobbar bland annat med Sahlgrenska och flera andra universitetssjukhus i Sverige, Norge, Finland och Danmark där vi antingen gör stora kliniska studier eller försöker komma in på marknaden med våra medicinska produkter.
Är du i Indien ofta?
Jag är i Indien tre till fyra gånger om året, beroende på vad som händer och vilka möten vi har. Men till vardags sitter jag på Citygate så ofta jag kan – det är roligt att få komma till Göteborg och mitt härliga kontor. Mitt permanenta boende är i Norge utanför Drammen, och oftast åker jag hit på måndagar och hem på torsdagar.
Varför valde ni att sitta i Citygate?
Jag var på jakt efter ett ställe som hade en fin in- och utsida och de faciliteter som jag behöver. Det var något av det viktigaste för oss, och det var verkligen en fullständig match mellan oss och Skanska på det området, definitivt.
Om du skulle beskriva den perfekta arbetsdagen, hur skulle den se ut?
I Göteborg är det ofta långa dagar för mig, senast igår satt jag till klockan halv åtta på kvällen. Då var det stilla och lugnt, och man får gjort mycket arbete. Det är ofta fördelen med att vara iväg från sitt hem, att man är själv och att det inte är någon som frågar om du snart kommer hem, man har bara ett hotellrum som väntar på en och så kan man äta en macka där och gå och lägga sig. Så effektiviteten är det bästa med att vara här, man får gjort väldigt mycket arbete.
Brukar du använda husets olika faciliteteter?
Ja, jag är väldigt imponerad av gymmet och har en dröm om att använda mig av den personliga tränaren en dag. Jag har varit på gymmet tre gånger och jag tycker att det är en otrolig facilitet. På norska brukar man säga att det svåraste är att faktiskt komma igång. Men jag får i alla fall mer lust att vara på gymmet varje dag, så vi får se hur det går. Sedan äter jag självklart lunch nere i restaurangen, det är helt fantastisk mat. Och jag trivs väldigt bra med det också.